PVC raam

Premies voor nieuwe ramen en hoogrendementsglas

Een handig overzicht van alle premies die je kan aanvragen wanneer je je ramen vervangt of je woning renoveert.

PREMIE NETBEHEERDER HOOGRENDEMENTSGLAS

Als je de beglazing van je woning laat vervangen door hoogrendementsglas ontvang je van de netbeheerder een premie van €10 per m². Voorwaarde is dat je de werken laat uitvoeren door een aannemer. Bereken de terugverdientijd van deze investering met de energiewinstcalculator.

> Meer informatie over de premie voor hoogrendementsglas

VERLAAGD BTW-TARIEF VAN 6% BIJ RENOVATIE

Ben je eigenaar of huurder van een woning ouder dan 10 jaar en ga je de ramen vervangen? Dan betaal je voor je nieuwe ramen en hoogrendementsglas een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%.

> Meer informatie over het verlaagd BTW-tarief bij renovatie

VLAAMSE RENOVATIEPREMIE

Is je woning minimum 30 jaar oud? Dan kom je in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie wanneer je zowel glas als schrijnwerk laat vervangen. De berekening wordt gemaakt op basis van je netto inkomen.

> Meer informatie over de Vlaamse renovatiepremie

VLAAMSE VERBETERINGSPREMIE

Voor kleinere investeringen kan je in aanmerking komen voor de verbeteringspremie. Je woning moet wel minimum 25 jaar oud zijn en je moet zowel het glas als het schrijnwerk van je ramen vervangen.

> Meer informatie over de Vlaamse verbeteringspremie

TOTAALRENOVATIEBONUS

Als je naast hoogrendementsglas nog twee energiebesparende maatregelen neemt om je woning te verbeteren, dan kan je vanaf 2017 een totaalrenovatiebonus krijgen. Hoe meer energiebesparende maatregelen je neemt, hoe hoger de bonus zal zijn.

> Meer informatie over de totaalrenovatiebonus

PREMIES LOKALE OVERHEID

Sommige provincies en gemeenten geven ook premies voor hoogrendementsglas. Gebruik de Premiezoeker van de Vlaamse overheid om te kijken voor welke premies je in aanmerking komt.  

Zit je met vragen over premies? Onze adviseurs helpen je graag verder.

> Neem contact op