Beveiligingsopties voor raam en deur: zo maak je het leven van iedere inbreker tot een hel

Je huis is een baken van rust, comfort én veiligheid. Daarvoor zorgen je ramen en deuren. Standaard weerstaan die inbraakpogingen enkele minuten. Wil jij je woning maximaal beveiligen tegen inbrekers? Ontdek dan deze opties waarmee jij raam en deur nog beter beschermt tegen ongewenst bezoek.

Verdubbel het aantal sluitnokken


Sluitnokken vergrendelen je raamvleugel (opendraaiende deel van je raam) met het frame. Zo krijg je een afgesloten geheel en een barrière tegen inbrekers. Wil je nog meer inbraakveiligheid? Kies dan voor ramen met nog meer sluitnokken dan standaard voorzien.

Overweeg deze optie vooral op plaatsen die gemakkelijk bereikbaar zijn voor inbrekers. Zo wordt het nog lastiger om ramen op die locaties open te breken. Op moeilijker bereikbare plaatsen volstaat de basisveiligheid.

Van standaardslot tot veiligheidscilinder


Besteed de nodige aandacht aan je deurslot. Een veiligheidscilinder forceren vraagt meer tijd en handigheid dan een standaardcilinder. Met een veiligheidscilinder maak je het werk van inbrekers dus heel wat moeilijker. En stijgt de kans dat ze jouw huis links laten liggen.

Hangnaadbeveiliging: denk aan je scharnieren
Wil je je raam of deur beveiligen? Vergeet dan ook de scharnieren niet. Met een hangnaadbeveiliging voorkom je dat inbrekers je deur openen nadat ze de scharnieren hebben verwijderd. Ook bij een deur die naar binnen opendraait, speelt de hangnaadbeveiliging een belangrijke rol. Ze schermt de scharnieren af, en zo zijn ongewenste indringers er meteen aan voor de moeite.

Raam beveiligen? Kies voor een meerpuntsluiting
Een meerpuntsluiting verankert de deurvleugel (opendraaiende deel van je deur) op meerdere plaatsen met het deurframe. Het resultaat? Inbreken wordt haast onmogelijk.

Een driepuntslot met pen en haak is een mooi voorbeeld van een meerpuntsluiting. De haken grijpen het deurkader vast, en de drie pennen sluiten de deur op drie plaatsen af. Zo worden deurvleugel en -kader onafscheidelijk.

Pen en haak
Gelaagd glas: net dat tikje meer
Bevatten je ramen en deuren standaard dubbel glas? Alvast een hindernis die inbrekers niet meteen overwinnen. Kiezen voor gelaagd glas maakt het hen nog moeilijker. Mensen met slechte bedoelingen hebben veel meer tijd nodig om gelaagd glas te doorbreken. Op zoek naar manieren om raam en deur extra te beveiligen? Dan is gelaagd glas een waardevolle optie.

Wie niet sterk is …
Zijn je ramen en deuren al wat ouder? Ook dan maak je het inbrekers op eenvoudige wijze lastig. Bij een ouder schuifraam volstaat een houten balkje achter het schuivende deel. Slagen inbrekers erin om het slot te forceren of een opening te maken in de beglazing? Dankzij het houten balkje krijgen ze zelfs dan je schuifraam niet open.

Op zoek naar ramen en deuren die voldoen aan de strengste veiligheids- en kwaliteitseisen? Dan ben je bij Raammakers aan het goede adres.