Aluminium ramen Schilde

Bijzonder groot Profel aluminium raam voor renovatie in Schilde

In dit huis werden alle ramen van de voorgevel vervangen. Het bijzonder grote zwarte Profel aluminium raam werd manueel geplaatst. Het glas alleen al weegt zo’n 170 à 180 kg. Onze klant wenste meer licht binnen en wilde het zo open mogelijk houden, maar één grote glasplaat bleek niet haalbaar. Daarom adviseerde Raammakers om een  zwart Profel aluminium raam te plaatsen met een zo dun mogelijke stijl.

Onze klant was zeer tevreden want hij heeft veel meer lichtinval binnen en geniet van het zicht op de mooie tuin. Intussen werkten we in dit huis ook de achtergevel af. De nieuwe Profel aluminium ramen van de badkamer waren evenzeer een uitdaging omdat de badkamer aan de binnenkant bezet was met marmeren tegels. Door uiterst zorgvuldig te werken, konden deze allemaal bewaard blijven.

Aluminium ramen Pulle

Bijpassend Profel aluminium raam in Pulle

Voor deze woning plaatste Raammakers een zwart Profel aluminium schuifraam. De bewoners hadden hun huis al deels gerenoveerd, in het bijgebouw achteraan werd eerder al voor zwarte aluminium ramen gekozen. Het oude PVC raam had enkel een draai-kipfunctie, die overigens helemaal stuk was.

Onze klanten, die op zoek waren naar een bijpassend aluminium raam, kregen van Raammakers het advies om een schuifraam in twee delen te zetten. Dit is praktisch en het biedt veel meer lichtinval.

Woning Aluminium ramen Grobbendonk

Zwarte Profel PVC aluminium bij nieuwbouwwoning in Grobbendonk

Voor dit project werden we gecontacteerd door zeer jonge mensen, zij wilden absoluut zwarte ramen. Toen bestond enkel de keuze tussen aluminium of PVC aluminium. Vandaag leveren we ook zwarte Profel PVC ramen,  dat kon toen nog niet. Uiteindelijk hebben we hier gekozen voor PVC aluminium, het Profel Mato profiel. Dit zit in prijsklasse van PVC, maar het isoleert beter en heeft het ietwat strakkere uitzicht van aluminium ramen.

Zwarte Profel ramen in combinatie met houten deuren

Hier ziet u deze Profel PVC aluminium ramen in combinatie met klassieke houten deuren, Afromosia in verweerde look, wat het voordeel biedt dat de deuren onderhoudsvrij zijn. Zeer bijzonder hier was het perfect afgewerkte grote gebogen raam, een uitdaging om te maken. Ook het raam van 5 meter hoog dat doorloopt van de trappenhal van het gelijkvloers naar de eerste verdieping was geen sinecure. Voor dit raam werkten we met kruisverdelingen tussen de glasplaten, wat opnieuw zeer onderhoudsvriendelijk is.

Het hele project werd binnen de twaalf weken – de tijd tussen opmeten en plaatsen -opgeleverd.

Appartement Schilde

Profel aluminium ramen appartementsblok in Schilde

Voor dit appartement in Schilde lag de keuze van de materialen voor de hand.  Het werden Profel aluminium ramen, dit om de uniformiteit te bewaren met de blokken naast dit gebouw. Deze klant is onze huisbaas. Omdat het gebouw gelegen is aan een druk kruispunt wilde de eigenaar aluminium ramen die bijzonder goed isoleren. De keuze viel op geluidswerend triple glas, wat zorgt voor een perfecte geluidsisolatie.

Aan de achterkant werd in de aluminium ramen ook een ventilatierooster ingewerkt.